Reizen in Verbeelding … een boekbespreking.

Voor me ligt een interessant boekje, het heet Reizen in Verbeelding. Het is geschreven en getekend door Marja van der Aart – Bannink van Atelier De Vlinder. Ik ben nieuwsgierig en ik ga haar vragen iets over dit boekje te vertellen.

Kun je vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Marja van der Aart – Bannink en ik ben medium en levenscoach. Samen met mijn man Peter, spiritueel raadgever, ben ik te vinden op spirituele beurzen.  Mijn bedrijf heet Atelier De Vlinder. Als er een Paraviewbeurs is in de regio Zuid-Holland en Utrecht is Atelier De Vlinder er meestal bij. Thuis geef ik cursussen op het gebied van tekenen en bewust worden.

Sinds kort geven we zelf onze eigen Krachtkaarten uit en het boekje met meditaties: Reizen in Verbeelding. Het boekje kost 9,95. Het is te bestellen via de website of het is te koop op beurzen bij Atelier De Vlinder.

Hoe is het boekje ontstaan?

Bij de cursussen ontstond de behoefte aan meditaties. Als de cursisten een drukke werkdag hebben of zich gehaast hebben in het verkeer, dan kun je niet zomaar beginnen met intuïtief tekenen.

Aan het begin breng ik de cursisten op een lijn met een bewuste ontspanning en daarna volgt een meditatie. Dan kunnen we gaan tekenen. Voor iedere cursus heb ik meditaties geschreven onder begeleiding van mijn gidsen.

Leg eens uit hoe dat werkt.

Bij de voorbereiding neem ik de tijd om gericht te gaan schrijven. Ik heb dan eerst de omgeving gereinigd. Ook steek ik een kaarsje aan en ik breng alvast een reukoffer als bedankje naar de Goddelijke Wereld. Met een zachte achtergrondmuziek kan ik gaan schrijven. Ik stel mijn kanaal naar mijn gidsen open en ik vraag wie mij deze dag inspiratie wil geven. En dan begin ik gewoon.

Dat begrijp ik niet.

Het moet ook niet begrepen worden hoe dat werkt. Dan denk je te veel. Laat het toe en het gebeurt. Het mooie is, dat je dan altijd meteen het goede verhaal opschrijft. Ik hoef nooit iets te veranderen. Er is maar een manier mogelijk en dat is goed.

Ganesha, wie is dat?

Het is een Hindoegod, met het olifantenhoofd. Hij wordt de Heer van de Drempels genoemd. Hij wordt vaak om hulp gevraagd bij het ondernemen van nieuwe dingen. Ganesha is ook geliefd bij kinderen. Zijn energie kan je helpen en stimuleren bij het verdergaan op je eigen pad. Deze energie mag ik heel sterk op beurzen ervaren. Door zijn inspiratie kan ik het motto van Atelier De Vlinder waarmaken: Voor inzicht, begeleiding en ondersteuning. Ik mag mensen weer op gang helpen en het pad laten zien waarlangs ze gaan.

Nu terug naar het boekje.

Er staan 31 meditaties in. Het gaat over allerlei verschillende onderwerpen. Maar het doel van ieder verhaal is eigenlijk om te ontspannen en weer terug te komen bij jezelf. Dan herinner je jezelf weer wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Dan kun je steeds meer jezelf zijn en je eigen pad volgen.

De meditaties zijn geschreven voor groepen. Hier kan een persoon het verhaal oplezen, terwijl de anderen in gedachten met het verhaal meereizen. (Vandaar de titel: Reizen in Verbeelding.) Je kunt dit boekje ook alleen voor jezelf gebruiken. Lees dan eerst het verhaal gewoon door, zodat je het verloop weet. Ga er dan ontspannen voor zitten en speel het verhaal in gedachten voor jezelf af. De werking van het verhaal blijft hetzelfde.

Heb je een voorbeeld van zo’n meditatie?

Ja, neem de meditatie: Het Innerlijk Kind.

Met deze meditatie vind je een stukje van jezelf terug. Op deze manier werkt het helend. Je kunt van nu af aan dit deel van jezelf meer aandacht geven. Dit Innerlijk Kind mag er zijn en het mag gelukkig zijn. Je weet zelf wat je daarvoor moet doen.

Dit zet me even aan het denken!

Ik begrijp dat dit je inspireert voor een tekening of iets anders.

Ja. Meestal maken we eerst een snelle tekening met veel kleur die het gevoel van de meditatie weergeeft. Dit is de basis. Later kun je het thema voor jezelf verder verwerken en er meer tekeningen over maken. Of misschien wil je het thema op een andere creatieve manier uitwerken. Gebruik het maar als basis om er zelf mee aan de slag te gaan.

Dank je wel voor deze uitleg.

 

Meer over Atelier de Vlinder vindt u op de website: www.atelierdevlinder.nl . Als u het boekje wilt bestellen dat kan via ons email adres atelierdevlinder@ziggo.nl

Het wordt na betaling door de post thuisbezorgd. Ook op beurzen is het bij Atelier De Vlinder te koop, dan heeft u geen verzendkosten.